Het Breathalyzer-apparaat bevat:

Een systeem om de adem van de verdachte te bemonsteren
Twee glazen flesjes met het chemische reactiemengsel
Een systeem van fotocellen aangesloten op een meter om de kleurverandering te meten die gepaard gaat met de chemische reactie
Om alcohol te meten ademt een verdachte in het apparaat. Blaastest Het ademmonster wordt in één flacon door een mengsel van zwavelzuur, kaliumdichromaat, zilvernitraat en water geborreld. Het principe van de meting is gebaseerd op de volgende chemische reactie:

Bij deze reactie:

Het zwavelzuur verwijdert de alcohol uit de lucht in een vloeibare oplossing.
De alcohol reageert met kaliumdichromaat en produceert: chroomsulfaat kaliumsulfaat azijnzuur water
Het zilvernitraat is een katalysator, een stof die een reactie sneller laat verlopen zonder eraan mee te doen. Het zwavelzuur kan, naast het verwijderen van de alcohol uit de lucht, ook zorgen voor de zure toestand die nodig is voor deze reactie.

Tijdens deze reactie verandert het rood-oranje dichromaat-ion van kleur in het groene chroomion wanneer het reageert met de alcohol; de mate van kleurverandering is direct gerelateerd aan het alcoholgehalte in de uitgestoten lucht. Om de hoeveelheid alcohol in die lucht te bepalen, wordt het gereageerde mengsel vergeleken met een flesje niet-gereageerd mengsel in het fotocelsysteem, dat een elektrische stroom produceert die ervoor zorgt dat de naald in de meter uit zijn rustplaats beweegt. De operator draait vervolgens aan een knop om de naald terug naar de rustplaats te brengen en leest het alcoholniveau van de knop af - hoe meer de operator aan de knop moet draaien om hem weer te laten rusten, hoe hoger het alcoholniveau.

voor meer details: https://thuistesten24.nl/product/professionele-blaastest-mini-alcohol-tester/
 

comments (0)

Amsterdam, Netherlands

26 more from thuistesten24