Wanneer hiv testen?

Dit is afhankelijk van het soort soa-onderzoek dat je doet. Voor onze zelfbemonsterende hiv test kit voor thuis zijn de resultaten het meest nauwkeurig:

ten minste 7 weken na mogelijke blootstelling aan hiv-infectie
ten minste 12 weken na mogelijke blootstelling aan syfilis-infectie.
Onze tests zijn voornamelijk op zoek naar antistoffen die uw lichaam aanmaakt als reactie op een infectie. Deze hebben enige tijd nodig om detecteerbaar te zijn. Deze periode tussen seks en testen staat bekend als een vensterperiode.

Als u niet zeker weet wanneer u mogelijk bent blootgesteld aan een infectie, raden we u aan om na 12 weken af ​​en toe te testen.

In 2017 werd 43% van de hiv-diagnoses gesteld in een laat stadium van hiv-infectie. Dit betekent dat mensen vele jaren testen na onbeschermde seks en mogelijke blootstelling, wanneer het moeilijker is om de infectie te behandelen.

Late diagnose was het hoogst bij heteroseksuele mannen (59%) en heteroseksuele vrouwen (50%) en het laagst bij homo- en biseksuele mannen (33%). Een late diagnose van hiv vermindert de effectiviteit van de behandeling, dus het is het beste om vroeg te testen en zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen, als u een positief resultaat heeft.

Hiv-test online bestellen: https://thuistesten24.nl/product/insti-hiv-zelftest/
 

comments (0)

Amsterdam, Netherlands

26 more from thuistesten24